Henrik i Amerika

Henrik i Amerika

Nu skal det der blogging prøves...:-)

Se også billederne i mit galleri

Thanksgiving i Chicago

USAPosted by Henrik Sun, November 30, 2008 19:35:30

I USA har man fri to dage ekstra til Thanksgiving, så jeg har haft ferie siden onsdag aften. Min kollega Thomas, bor i Mexico for tiden, men er sendt til Arkasas i nogle uger. Hen over Thanksgiving var han strandet i Arkadelphia hvor man ikke kan købe alkohol, så han var frisk på en tur til Chicago i stedet. Jeg tog sammen med min anden kollega, Lio, til Chicago for at mødes med ham, og for at se lidt mere af byen. Det blev til nogle sjove billeder i Millennium Park, og en tur i Sears Tower, som var verdens højeste bygning i 25 år. Vi nåede også at bruge en aften på 'Old Sweet Blue Chicago', en rigtig hyggelig blues bar med en fed blues-stemning, og en næsten ligeså fed blues-mama, der kunne synge som jeg aldrig har hørt det før.

Enjoy that second piece of cheesecake won't ya...?!

USAPosted by Henrik Sun, November 30, 2008 18:50:32

Lige siden vi bestilte Siris billet til USA har hun snakket om at hun glædede sig til at spise ostekage når hun kom herover. Jeg er ikke helt så meget til dessert som Siri er, og jeg har ubevidst skubbet mødet med den amerikanske cheesecake hele ugen, enten fordi vi lige havde spist, eller fordi jeg var sulten og ville have rigtig mad i stedet.

Den sidste aften vi havde sammen i Rockford, tog vi ud for at spise aftensmad på Lone Star Steakhouse, der serverer nogle fantastisk lækre steaks, og her skulle Siri selvfølgelig have et stykke ostekage til dessert. Det smagte faktisk ret godt, og Siri blev så glad for det at hun spurgte om hun kunne få et ekstra stykke med hjem... Selvom hun allerede havde skrevet vores regning, hentede servitricen gerne et ekstra stykke kage til os, og da vi var på vej ud af døren råbte hun gennem den halvtomme restaurant: "Enjoy that second piece of cheesecake won't ya...?!" Det gjorde Siri så på arbejde den næste dag...:-)

Femoghalvfemsinstyvende etage

USAPosted by Henrik Sun, November 30, 2008 18:36:00

Jeg har haft Siri på besøg..!

Det lykkedes Siri at få en uges fri fra arbejde for at komme til det amerikanske Midwest og besøge mig, og det var utroligt dejligt at have hende her...!

Vi tog først en kort torsdag på arbejde, og kørte til Chicago om aftenen. Her sov vi hos Donna, en gammel skoleveninde som min ene svigermor kender fra hendes tid som udvekslingsstudent i Guds eget land. Da hun hørte at vi skulle til Chicago, tilbød hun hurtigt at vi kunne låne hendes soveværelse centralt i byen. Vi tog ud og spiste et par af de berømte Chicago Deep Dish pizzas hvilket er en pizza med en meget høj kant, fylt med ost og/eller kød. Ingen af os var i stand til at spise op, selvom vi vistnok kun bestilte en lille...

Vi brugte den næste dag på at gå en tur ned af 'The Magnificent Mile' som hovedstrøget hedder, og på at spise frokost på 95. etage John Hancock bygningen som er en af de højeste i byen. Jeg har aldrig været så højt oppe før, og det er lidt specielt at kunne sidde og spise sin mad mens man kigger ned på de skyskrabere som 'kun' er 80 etager høje, og på biler og mennesker meget længere nede. Der var fantastisk udsigt, maden var god, og prisen som en helt almindelig cafe derhjemme. Det er da til at forholde sig til.

Et par dage senere vendte vi tilbage for at se verdens største Tyrannusaurus-Rex, Sue, som står i Field Museet. Vi tror nok at det er her de har optaget filmen 'Night at the museum'. Det var et spændende sted, som kan anbefales hvis man alligevel er på de kanter. Det var også her at Siri egenhændigt puttede en doller i en maskine der derefter støbte en grøn plastik-dinusaur som jeg nu har stående på fjernsynet i min lejlighed...

Blog Image

Sikke et udvalg

USAPosted by Henrik Sun, November 16, 2008 08:27:24

Jeg køber de fleste af mine dagligvarer i Walmart. De har stort set alt hvad man har brug for, og så har de naturligvis åbent hele døgnet. Næsten ligegyldigt hvad man er ude efter er udvalget enormt, jeg har aldrig set så mange forskellige slags revet ost, frosne pizza'er og andre færdigretter. Og man kan skam også få dessert, hele rækken af fryseskabe her er fyldt med forskellige slags is...

Det eneste der ikke er meget af, er frugt og grøntsager. Grøntsagsafdelingen er nogenlunde på størrelse med den man finder i en almindelig forretning i Danmark. Ikke sært at de bliver lidt store de amerikanere.

Velkommen

USAPosted by Henrik Sat, November 15, 2008 21:01:38
Så blev det lørdag, det er koldt og gråt udenfor, og jeg bestemte mig for at bruge et øjeblik på at starte en blog, hvor jeg kan fortælle jer lidt om hvad der sker her i Rockford. Jeg regner også med at få uploaded nogle billeder, så det hele ikke bare er sort/hvidt. Indtil videre er der nogle efterårsbilleder hvor I kan se de flotte farver der var over det hele her da jeg kom i oktober.